Maak kennis met onze partner Booxs

Booxs is een creatief bureau voor bijzonder drukwerk. Samen met een netwerk van specialisten, ontwikkelt Booxs een breed scala aan grafische producten waarbij kwaliteit voorop staat en de liefde voor techniek en papier de leidraad is. Als spin in het web tussen opdrachtgever en productie zorgt Booxs voor de vertaalslag tussen wens, vorm en uitvoering, waarbij wordt samengewerkt met grafisch ontwerpers, bureaus, kunstenaars, fotografen, galeries, musea en architecten.

Verbetering van digitale druktechnieken
"Waar opdrachtgevers vroeger de keuze hadden uit één of enkele papiersoorten en druktechnieken, zien we dat tegenwoordig de mogelijkheden van zowel papierkeuze als afwerkingstechnieken talrijk zijn. En daardoor komen offset en digitaal drukken steeds dichter bij elkaar te liggen." Toen Booxs begon, haalden ze al het maximale uit digitaal drukwerk door hun eigen 'Booxs verkoopbijbel' te ontwerpen en te produceren voor het werven van nieuwe klanten; een uitgebreid collectieboek, digitaal gedrukt op een diversiteit aan papiersoorten.

Nieuwe bedrijfsmodellen
"Digitale ontwikkelingen zorgen ook voor nieuwe businessmodellen. De eenvoud waarmee je nu bijvoorbeeld een kleine oplage boeken kunt produceren, maakt dat de rol tussen opdrachtgever en uitgever verandert. Dankzij digitale druktechnieken neemt niet alleen de afvalberg drastisch af, maar kunnen we nu ook met een kickstartmodel vooraf tegen minimale kosten het succes van een boekuitgave bepalen. Als het een succes is, produceren we het uiteraard graag in hogere oplages."

Samenwerking met DMG
Al snel na de oprichting van Booxs startte de samenwerking met Daneels. "De combinatie van mens, machine en omgeving spreekt ons erg aan. Het machinepark dat Daneels aanbiedt, draagt uiteraard bij tot het succes van onze samenwerking. Daneels investeert jaarlijks fors in nieuwe machines en processen en loopt daarmee voorop in de technologische ontwikkelingen. Daardoor zijn we ook in staat om de lat telkens een stukje hoger te leggen."

Milieuaspect
Om de cirkel rond te maken, sluit Booxs af met het milieuaspect. "Je ziet dat duurzaamheid een prominente, authentieke factor is in de bedrijfsvoering van Daneels. Bewust van hun bijdrage aan een gezonde toekomst voor volgende generaties, zijn er tal van initiatieven ontplooid om de CO2-uitstoot te verminderen, evenals het hergebruik en de recycling van materialen."

Image
DMG-Booxs.JPG